Keith Richards i l’esquerra catalana

M’he llegit amb entusiasme el llibre de memòries Vida de Keith Richards. És un llibre sensacional per dues raons: una, per la valentia del mateix Richards i, l’altra, per la manera com està escrit. Us el recomano amb fanatisme.

P1170185negre.jpg

————————————

Si hi ha una persona al món que ha tingut una vida més excessiva, una d’elles segurament és Richards, però a més la virtualitat del llibre és que ho explica pràcticament tot sense massa embuts i amb una lucidesa increïble.

A principis dels anys setanta una revista roquera, New Musical Express, va fer el rànquing de les estrelles de rock que era més probable que morissin aviat; recordem que és l’època en què moren Janis Joplin i Jimi Hendrix, tots dos l’any 1970. Durant deu anys Keith Richards va ser escollit com el primer de la llista, és a dir, el proper que moriria, tan formidables eren els seus excessos. Resulta que quaranta anys després encara viu i ha escrit un llibre de memòries.

L’esquerra catalana està avui com els roquers dels setanta: tothom diu que l’esquerra està a punt de deixar d’existir, això sí, sense haver fet cap excés; potser si n’hagués fet algun no estaria com està, en fi, però esperem que l’esquerra se’n surti d’aquesta mala salut de ferro a les municipals. Si no, haurem de fer un pla b.

M’atreveixo a fer una proposta. Un escriptor de novel·les policíaques va dir que un dels problemes d’avui és que “los malos cada vez son más malos y las buenas personas cada vez mas imbéciles”. I si els ciutadans d’esquerres deixem de fer el passerell?

3 comentaris

 • Gelet

  05/01/2011 9:38

  Et refereixes a ERC?.Si és així tens tota la raó,espanyols i Catalans els han tingut por tota la vida per esser independentistes i al final fan figa,just al final quant la gent volía més compromís i aliances amb altres independentistes.

 • 69

  05/01/2011 12:28

  Les esquerres, les esquerres, el problema de les esquerres és que s’han convertit en mera propaganda i imbecilitat, encara pitjor, creuen que hom és imbècil, encara pitjor conviuen amb “la dreta” i n’accepten el suborn continuat per a fer el teatre cada cop que venen eleccions: “uuuhh, que ve la dreta”, referint-se als professionals liberals, petits i mitjans empresaris, gent modestament benestant en general, tot just un graó per sobre de la benestant classe obrera, i molt per sota dels benestants càrrecs públics, funcionarials i parafuncionarials que s’autoregala l’esquerra, i des dels que malbarata a cor que vols els cabdals públics, ço, pagats per tots.

 • Tweets that mention Keith Richards i l’esquerra catalana – Ara.cat — Topsy.com

  06/01/2011 2:02

  […] This post was mentioned on Twitter by Marc Pallarès, Julià Guerrero López. Julià Guerrero López said: No m'ho puc creure, Jordi Serrano compara Keith Richards amb l'esquerra catalana a ARA.cat http://bit.ly/gYhdKF Divertit […]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús