Capdevila, treu les grapes del diari!

Quan al Palau de la Música es va presentar el diari Ara algú –potser en Capdevila?– va explicar que el diari portaria una grapa. L’argument és que així el diari no es desfà quan el llegeixes. D’entrada no em va semblar gaire encertada la idea, ara bé, vaig quedar astorat quan els primers dies tothom lloava aquesta mala pensada. Ara, han passat ja unes setmanes i puc dir sense por a equivocar-me que posar una grapa al diari –de fet n’hi ha dues– ha estat un error.

P1190747.JPG

___________________________

Tots aquells a qui els sembla molt bé que el diari es vengui grapat són un tipus de gent que es pensen que el diari serveix per llegir. Inaudit! Més encara: que el diari serveix per llegir a l’aire lliure quan fa vent. No sé quina mena d’intel·lectuals i escriptors en general escriuen en aquest nou diari!

Jo, en canvi, quan vaig d’excursió a la muntanya mai se m’ha ocorregut portar el diari i menys llegir-lo quan he fet cim. Només he trobat a faltar una grapa quan a la platja enxampes un dia rúfol. Però, de fet, anar a la platja en un dia així és una mala idea; és molt millor tancar-se en un bar amb aire condicionat.

En canvi, m’ha emprenyat molt que el diari porti les grapes en multitud d’ocasions. Posaré tres exemples entre les desenes d’ocasions en què les grapes m’han destorbat. (Animo els lectors a exposar més idees sobre la incomoditat de les grapes.)

Si fregues i has de posar diaris al terra, com ho fas amb el diari Ara? Has d’anar arrencant fulles i la meitat se’t queden a les mans. Mal assumpte. És que ningú que escriu frega el terra de casa seva?

Quan netejo les sardines ho faig a sobre de papers de diari; així, un cop tretes les pelleringues, passo els peixos per l’aixeta i els poso en un plat, embolico els diaris i feina feta i marbre net en un segon. És que potser vosaltres teniu un netejador de sardines automàtic Braun?

Quan faig pebrots i albergínia a la brasa per fer escalivada tinc el costum, après de la meva àvia, de posar-los, un cop escalivats, embolicats en paper de diari durant un parell d’hores perquè amb l’escalforeta s’acaben d’amorosir. Si poses un diari grapat al terra i vols embolicar un pebrot amb tres fulls del diari, és un infern. A més, trec les pells i les llavors sobre els diaris i tot aquell merder el tiro a les escombraries sense embrutar res.

Per això no entenc la gent que vol llegir el diari per Internet, com s’ho faran en la vida quotidiana sense diaris?

Són moltes les ocasions en què els diaris els fem servir per a coses que no tenen res a veure amb la lectura. No hi ha cap subscriptor o comprador al quiosc del diari que es trobi amb casos semblants, no hi ha ningú que faci coses normals amb un diari? Per això proposo al director que tregui les dues grapes del diari.

11 comentaris

 • LluiX

  12/01/2011 23:31

  Osti Tu! tens raó, quines ganes de semblar-se al Periodico, i per cert, els calçots, els calçots què???

 • Au va!

  13/01/2011 20:49

  I els que es creuen que son Napoleo?. Com s’ho fan per fer-se el barret amb tanta grapa?. Sort que els embuts no en porten de grapes.

 • Albert Cuesta

  13/01/2011 22:07

  I no oblidem quan es trenca un got o una ampolla i has de recollir els vidres i embolicar-los en paper per llençar-los a la bossa d’escombraries.

 • Tweets that mention Capdevila, treu les grapes del diari! – Ara.cat — Topsy.com

  14/01/2011 12:34

  […] This post was mentioned on Twitter by Albert Cuesta. Albert Cuesta said: Doncs a mi m'agrada que el @diariARA porti grapes: http://j.mp/hHND4X /vía @pepduranf […]

 • mercev

  15/01/2011 10:26

  A casa ens agraden més els diaris sense grapes perquè així els llegim tots alhora, ens passem articles concrets, i podem comentar-los sense esperar que el que ha tingut la sort d’acaparar-lo abans que els altres, l’acabi de llegir tot , i tot sol ,i que,quan l’acabi i el deixi exhaust damunt la tauleta, ja no tingui interès en comentar res i llavors ens perdem l’espurna que pot encendre el fòrum en familia o en petit grup.
  Això quan el diari és interessant, és clar

 • Francesc Herrandiz Cisneros

  15/01/2011 19:19

  Jo també sóc partidari de treure les grapes al diari ARA.

 • Mariona

  26/01/2011 14:46

  Sr. Serrano em pregunto a quin cubell tira les restes de sardines o escalivada embolicades amb el diari. ja posats, tot aquest merder el pot fer damunt d’una fusta de tallar i en acabat ho podrà tirar sense problemes al cubell de l’orgànica. Li garanteixo que el marbre quedarà bastant digne.
  Sobre el tema fregar, li dono tota la raó.

 • McGuiver

  27/01/2011 12:41

  n’hi ha prou en treure sempre les fulles del mig del diari….

 • Gerard

  28/01/2011 13:41

  Qui no té feina…

 • Frederic G

  03/02/2011 11:13

  L’Ara és l’únic diari que puc llegir després de la meva dona o les mevews nenes sense haver.me de passar deu minuts posant els fulls aliniats. En canvi, a la cuina en 10 segons he tret les grapes amb la punta d’un ganivet. Visca la grapa!!!

 • Carles Cerdan Ponsà

  08/09/2012 14:54

  Avui mateix pensava formar un grup obert al facebook demanant que en Capdevila tregués les grapes al diari, quin rotllo de grapes per Déu!! les grapes fan menys diari i més arxiu encorsetat… Capdevila treu les grapes al Diari sis plau, que un diari tan àgil i obert no s’entén com estigui tan lligat i relligat!!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús