La mentida de la revolució digital, tornem a pujar als arbres

P1190537.JPG

___________________

Deixeu que intenti donar la meva opinió en aquest córner del diari: l’única revolució real és la neolítica, després hem canviat poc. En aquell moment van abandonar el nomadisme, van domesticar animals i plantes, van aparèixer els excedents i amb ells la lluita pel poder –per controlar els excedents– i va néixer la religió per crear una superestructura que legitimés el poder a partir de l’anunci de la por. Totes les altres revolucions l’únic que han anat fent és perfeccionar l’invent d’aquella gent i només són eslògans o arguments inventats per treure’n algun benefici.

De revolucions, n’hi ha hagut moltes; ara bé, que signifiquin un canvi en positiu per a la majoria del poble, ben poques. Es va inventar la revolució industrial i van posar a treballar els nens i nenes des dels cinc anys dia i nit. Fins i tot els feien fer les feines més arriscades on morien aixafats per les màquines, no és cap exageració.

Ara, amb la revolució digital, acomiaden a tothom amb una febre enfollida dels mercats que pretenen tenir consumidors sense sous. La quadratura del cercle. El resultat és molta riquesa i molts aturats i encara més pobres.

Amb la propera revolució, la revolució del coneixement, ja no hi haurà ni escola i tothom tornarà a ser analfabet.

Si no aturem aquesta disbauxa, a banda que es deixaran de publicar diaris i amb ells s’acabarà la civilització, haurem de tornar a viure a les coves o potser no ens quedarà altre remei que tornar a pujar als arbres.

3 comentaris

 • Pere

  19/03/2011 23:17

  Si els poderosos que manen inventessin el robot perfecte, no dubteu que el posarien al davant de les seves màquines i a nosaltres, els treballadors, ens fotrien al carrer sense contemplacions cristianes. I si n’inventessin un, de robot, que, a més de treballar les 24 hores diàries sense exclamar-se, de no menjar, de no cagar i de no pixar, fos capaç de comprar els productes que aquests poderosos fabriquessin, no dubteu que els consumidors de carn i ossos ens veuríem obligats a pujar als arbres i alimentar-nos de cacauets.

 • Pere

  21/03/2011 13:43

  Aquesta gent que mana trobaria arguments per tornar a fer treballar les criatures. Bé que els hi troben quan a l’Índia els fan cosir les pilotes de futbol. Aquí passava el mateix no fa gaire. A finals del 19 i començaments del 20. Van costar moltes vides i revolucions per fer-los entendre que tots som persones. Que no hi haguem de tornar.

 • Pau Aragay

  06/04/2011 23:54

  Sincerament, es difícil dir més tonteries en tan poques paraules. Només una pregunta: quan diu això de “si no aturem aquesta disbauxa”, a qui es refereix? Vol tancar tots els blocs d’internet, començant pel seu? Les xarxes socials? Si realment creu que internet ens farà a tots analfabets és que no ha entès RES. Salut!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús