Educació, la darrera prioritat. Per un estat català socialista (4)

P1190775.JPG

_____________________________________________________________________________________________________

 

El maleït, malvat, pèrfid i infernal govern tripartit va augmentar la plantilla de mestres en molts milers, va quasi acabar amb els mestres interins fent unes oposicions que van batre tots els rècords. Aquell govern que era com una pesta, detestable i nefand, va impulsar també la sisena hora, acabant amb un greuge que era que qui anava a l’escola concertada al final de l’escolarització havia fet l’equivalent a un any més de classe.

El govern actual el primer que va fer va ser eliminar la sisena hora i despatxar milers de mestres o, si voleu, no els va despatxar, va deixar de contractar-los. Per tant, va augmentar la ràtio escolar, ja força elevada. I no fa res per equilibrar la immigració a l’escola pública, que és del 82%, una vergonya. Quan Artur Mas era conseller en cap va donar el concert a escoles privades d’elit adduint que “els sobraven diners”. És veritat que el conseller Ernest Maragall no es va atrevir a tocar privilegis a les classes altes. Però i ara? Potser que els traiem, no? No té sentit fer pagar impostos per donar-los als rics.

Mentrestant a Finlàndia el nombre d’alumnes és de 17 per aula i són els primers a PISA, quina casualitat! Aquest mateix país dedica a educació el 6,1% del PIB, mentre que Catalunya hi dedica el 4,7%, abans de la crisi. Ara la cosa deu fer feredat.

A un país canalla i bergant com Veneçuela tot el sistema educatiu, des de l’escola bressol fins a la universitat, és gratis. Quines coses!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús