Arua i el mercat dels mil colors

La regió del West Nile ugandés, situada al nord-est del país, és juntament amb la regió de Karamoja, al nord-oest, la zona més remota i distant del país. Aquesta regió comprèn diversos districtes i on la ciutat més important és Arua. És també la capital de districte més propera a la frontera amb la República Democràtica del Congo (RDC), a només 12 quilòmetres.

Els diferents vitenge del mercat d'Arua

La ciutat és un indret de pas, de molta vida i amb molta activitat. Els carrers estan plens de gent, bicicletes, boda-boda (mototaxis) , matatus, camions, furgonetes i comerciants provinents tant del Congo com del Sudan del Sud. El mercat on s’hi poden trobar nombroses botigues de Kitenge és simplement un mar de colors. El Kitenge -en swahili vestit- és un tipus de tela de cotó provinent de la RDC que es comercialitza a bona part de l’Àfrica Oriental i es caracteritza pels colors i dibuixos que són estampats amb bàtik, una tècnica tradicional que consisteix en encerar amb cera d’abella fosa les zones de tela que es volen reservar de la tintura. Diuen que aquí es troben a les millors modistes del país. Amb aquests teixits no només s’hi fan vestits tradicionals o pareos sinó que també té uns usos molt pràctics, per exemple, per portar els més petits lligats a l’esquena, però també poden servir com a estovalles decoratives. És molt difícil sortir d’un dels millors mercats d’Uganda sense uns metres de diferents kitenge  per confeccionar-se algun vestit, samarreta o faldilla.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús