El viacrucis de Divendres Sant

El Divendres Sant a Uganda té moltes similituds religioses amb les nostres celebracions. Avui, de bon mati viacrucis entre Nansana i Kaazo. Com a molts indrets, un viacrucis encapçalat per una furgoneta pick-up amb els bafles i decibels necessaris perquè la veu del mossèn arribés a tots els fidels durant el peregrinatge per les catorze estacions. Com a casa nostra, les pregaries, avés maria i pare nostres es succeïen darrere d’un Jesús ugandès que arrosegava a la creu cap al Calvari.

Viacrucis de Divendres Sant

A Uganda al voltant d’un 85% de la població és cristiana i es divideix entre catòlics i protestants. Al voltant d’un 11% és musulmana hereva del comerç entre àrabs i regnes ugandesos com el de Buganda al llarg del segle XIX. L’hinduisme també és visible a causa de la important comunitat índia que viu al país. No obstant, la població uneix aquestes religions amb cultes tradicionals creences animistes, sobretot a la regió de Karamoja al nord-est del país.

Als anys setanta, durant la dictadura del General Idi Amin, la població asiàtica va ser perseguida i expulsada del país. No seria repatriada fins el 1986. Avui dia a diferència de dècades anteriors, la convivència entre religions destaca per l’absència de friccions entre cristians i musulmans.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús