Posposat el judici a William Ruto per crims contra la humanitat

De moment, el nou vicepresident kenyà del govern de Uhuru Kenyatta, William Ruto, no serà jutjat al tribunal de La Haia.

La cinquena sala de primera instància de la Cort Penal Internacional (CPI) ha posposat el procés judicial a Ruto, acusat de crims contra la humanitat. El CPI ha manifestat que vol escoltar més al·legacions tant de l’acusació com de la defensa.

El proper 28 de maig, Ruto havia de comparèixer a la Haia  per enfrontar-se a acusacions sobre la seva implicació als violents enfrontaments post-electorals dels comicis del 2007, que van causar més de 1.300 morts i 650.000 desplaçats.

Cinc anys després, la coalició Kenyatta-Ruto, anomenada popularment com “UhuRuto”, va ser l’escollida pel poble kenyà a les eleccions del passat mes de març.

El vicepresident ha negat en nombroses ocasions els càrrecs que se li imputen. El passat mes d’abril, l’acusat va sol·licitar al CPI endarrerir el procés i va argumentar que els seus advocats necessitaven més temps per preparar la defensa. Aquesta setmana, el CPI escoltarà les al·legacions i establirà una nova data pel procés judicial.

El president Kenyatta s’enfrontarà  també a càrrecs similars als de Ruto, en un judici que hauria de començar el proper mes de juliol, després de posposar-se el passat mes d’abril. Com es comentava a una entrada anterior del blog, el futur immediat de Kenya obre múltiples preguntes que es contestaran els propers mesosHi ha una qüestió clau: com pot governar Kenya un tàndem de govern  acusat de crims de lesa humanitat ? I una altra pregunta: quedaran finalment impunes?

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús