Emergència humanitària per inundacions a Kasese

Inundacions a Kilembe, districte de Kasese. Font: Bernard Maseseka

Durant una setmana, les tempestes a la regió de la serralada de Rwenzori han causat devastadores inundacions al districte de Kasese, al sud-oest d’Uganda.

Un desastre que ha afectat més de 25.000 persones i uns danys materials de gairebé dos bilions de xílings ugandesos, més de mig milió d’euros. Les inundacions han destrossat cases, collites, ponts, comerços i carreteres, més de mil famílies ugandeses han perdut les seves llars.

La Creu Roja ugandesa i el ministeri ugandès de Prevenció de Desastres treballen per atendre els milers d’afectats. S’han establert dos campaments provisionals i s’han habilitat escoles per allotjar a les persones desplaçades. Activitats d’aigua, sanejament i promoció a la salut i a la higiene per cobrir les necessitats mínimes, prevenir la transmissió de malalties relacionades amb l’aigua i el sanejament i reduir el risc de brots d’epidèmies. En aquest sentit, la Creu Roja ha informat que les necessitats humanitàries més urgents són proveir a la població d’articles de primera necessitat, aliments, pastilles de purificació d’aigua i serveis psicosocials.

L’ajuda humanitària i la feina coordinada de ONG’s i l’administració ugandesa facilitaran la recuperació de Kasese. Una regió que és coneguda pels seus parcs nacionals, a mig camí entre el Kibale National Park i el Queen Elisabeth National Park. Una zona on destaquen també els llacs volcànics i la serralada de Rwenzori amb els cims més alts d’Uganda.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús