‘Gran Hermano’ africà

Diumenge va començar la vuitena edició del reality show “Gran Hermano” africà i dos dels participants són ugandesos.

El “Big Brother Africa” és el reality més popular al continent i que aplega més opinions en favor o en contra entre els teleespectadors. S’emet per cable a tota l’Àfrica, al canal Africa Magic d’DsTV. Com a tots els programes de tele-realitat, les edicions anteriors no van estar exemptes de polèmica amb els comportaments i les accions dels participants abans, durant i després de l’espectacle televisiu. Uns shows televisius que no només s’emeten a Occident, cada any, més i més africans s’apunten a participar a l’espectacle televisiu i més milions i milions d’espectadors els segueixen i els critiquen. A aquesta edició, 28 concursants de catorze països africans competeixen durant tres mesos per endur-se un premi de 300.000 dòlars. Uns participants que conviuen, en anglès com idioma oficial, separats en dues cases, la Diamant i la Rubí, on les càmeres i micròfons enregistren tot el que succeeix. Dos dels protagonistes són ugandesos: un jugador de bàsquet professional, en Isaac Lugudde-Katwe, i un presentador de ràdio i televisió que ja ha estat nominat, en Carles Denzel Mwiyeretsi. Ells van ser els escollits als càstings realitzats a diferents parts d’Uganda.

El show s’emet en directe les 24h des dels Sasani Studios a Johanesburg, Sud-Àfrica, un dels països participants, on l’any passat, la concursant Keagan Pieterson va ser la guanyadora i la primera sud-africana a endur-se el premi, des  de que el país va començar a acollir l’espectacle en 2003. La resta de països competidors són: Kenya, Tanzània, Malawi, Zàmbia, Zimbabwe, Ghana, Nigèria, Etiòpia, Angola, Botswana, Namíbia i Moçambic. D’entre ells, els nigerians han guanyat tres edicions, mentre que els tanzans, zambians, namibians, botswanesos i moçambiquesos van ser els vencedors una vegada. Serà aquesta l’edició guanyada pels ugandesos?

1 comentari

  • Plujademais

    30/05/2013 23:40

    Si aquesta és la “cultura” que exporta Occident a l’Àfrica… pobres africans!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús