Uganda neda a Barcelona

Demà comencen les proves de natació als 15ns FINA Campionats del Món de Natació que es celebren a Barcelona. Un combinat ugandès competirà per fer-se un lloc entre els millors.

No serà una tasca fàcil pels tres joves nedadors, una noia i dos nois, que representaran a Uganda. Uns atletes d’entre quinze i setze anys que competiran a diverses proves. La Jamila Lunkuse, de setze anys i resident al Regne Unit, es presentarà als 100 metres esquena i lliures; el Joshua Ekirikubinza, de setze anys, competirà als 50 metres esquena i lliures i l’Arnold Kisulo, el més jove dels tres, de quinze anys, debutarà a una competició internacional als 50 metres esquena i lliures.

La natació és un esport minoritari a Uganda, on el rugbi, el criquet i el futbol concentren l’atenció de la població. Un esport que es practica a poques instal·lacions preparades per la formació de nedadors professionals. Només hi ha sis clubs de natació al país, entre ells escoles privades i la universitat de Makerere, que promocionen la natació i les seves modalitats entre nens, joves i adults.

La Federació Ugandesa de Natació ha fet una aposta ambiciosa i ha optat per un grup de joves nedadors, uns adolescents amb un futur prometedor amb l’objectiu de desenvolupar un equip competitiu de cara al futur i aconseguir bons registres a les properes competicions com als World Youth Games que se celebraran a Nanjing, la Xina, o als Commonwealth Games de Glasgow, a Escòcia.

1 comentari

  • eugènia vidal

    18/08/2013 13:54

    està una mica passat, però ho acabo de llegir i m’ha fet pensar en tu i en la jerusha, petons, e

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús