A la presó per ser lesbiana

Avui escric des de la ràbia, la indignació, la tristesa i la resignació. T’escric a tu, Uganda, perquè si fos la teva parella, m’enviaries a la presó.


Després de dos mesos sense penjar cap entrada, després d’alguna empenta per fer-ho, aquest cap de setmana pensava escriure sobre la teva bellesa, ensenyar imatges de la teva gent, les seves vides, i volia dibuixar la teva naturalesa i la teva fauna que et fa ser única. Pensava descriure’t per respondre a la pregunta que sovint “mzungus” a més de 5.000 quilòmetres em fan: “Com és Uganda?”. Avui respondria emprenyada que: “Uganda és homòfoba”.

La realitat no pot ser més paradoxal i complexa, té una cara i una creu, i tu has decidit ensenyar al món la teva creu religiosa i ultraconservadora que nega la llibertat sexual a les persones que viuen  a dins de les teves fronteres. A un comunicat de premsa difós ahir, el portaveu del govern, Ofwono Opondo, afirmava que el vistiplau de la llei per part del president Museveni: “És una mesura de protecció pels ugandesos respecte als desviats socials”. Una llei que ha estat anclada al Parlament des de l’any 2009 i que el passat mes de desembre va ser aprovada finalment, tot i la pressió i l’oposició d’ONGs, de Nacions Unides, d’activistes de drets humans i de la resta de la comunitat internacional.

Com al meu país, negues el dret al propi cos, i vas més enllà i prohibeixes a la teva població a fer allò que vulgui i amb qui vulgui. Talles les ales a la llibertat dels gais, de les lesbianes, de les bisexuals,dels transexuals i dels intersexuals de la teva societat amb l’amenaça de tancar-les a la presó de per vida. Has aprovat la llei amb majoria al Parlament, a l’Església i al carrer. Has dit públicament que vols combatre “els desviats”, i has mentit quan has afirmat que: “L’homosexualitat mai ha existit a l’Àfrica perquè és el resultat de la colonització d’Occident” i que: “És una anormalitat i una aberració ser homosexual”. Mentida. Qui s’ha omplert la boca en favor d’aquesta llei és una ignorant. L’homosexualitat a l’Àfrica ha existit des de temps immemorials a tot tipus de societats, d’ètnies, clans i cultures africanes. Ho evidencien estudis antropològics de l’Àfrica precolonial i nombroses referències.

Amb aquesta llei, violes el dret a la privacitat i a la no discriminació, el dret a la llibertat d’expressió, associació i reunió i al dret a no patir detencions arbitràries. Això últim ja ho fas. Prohibeixes que gent valenta que conformen associacions com l’ONG Sexual Minorities Uganda (SM-UG) o com Freedom and Roam Uganda puguin reunir-se i organitzar activitats i actes públics. Elles i ells no es resignen i denuncien la discriminació que el col·lectiu LGTBI pateix diàriament a les teves ciutats i als teus pobles. No els podràs emmudir perquè no tenen por.

T’has confós, Uganda. La desviada, aberrant i retrògrada és la teva creu, la teva cara més amarga, la dels teus polítics, la dels teus ministres d’ètica i moral, la dels teus altaveus governamentals, la de les trones de les esglésies  i la de les i els que donen suport a una llei tan socialment degradant com aquesta.

Avui  fas que no m’agradi viure i treballar a dins de les teves fronteres.

2 comentaris

  • Alba Collazos

    17/02/2014 15:48

    Gwe asinga nyabo! Força!!!!

  • Plujademais

    26/02/2014 12:33

    Ara llegia a l’Àlex Gutiérrez explicant això de la llista del Pepper i m’he recordat de tu i els teus posts sobre Uganda. És un escàndol que el món s’ho miri de lluny quan passen coses així. Ho deuen considerar un “assumpte intern” dels ugandesos. I veient que normalment les protestes per aquest tipus de temes sempre acaben venint gairebé exclusivament de la comunitat gai, lesbiana, etc., potser també ho consideren a nivell planetari un “assumpte intern” de gais i lesbianes. Ànims!!! La lluita continua!!!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús